Deze website maakt gebruik van cookies. sluiten of meer informatie
Zwolle
Verkocht

Slaperdijkstraat 50, 8043 HP

€ 545.000 k.k.

Verkocht o.v.

Kenmerken

Vraagprijs: €545.000,00 Kosten koper
Datum beschikbaar:In overleg
Status:Verkocht onder voorbehoud
Bouwjaar:2005
Woonlagen:3
Soort object:Woonhuis, 2-onder-1-kapwoning
Woonoppervlakte:158 m2
Perceeloppervlakte:300 m2
Inhoud: 497 m3
Aantal kamers: 5 kamers
Energielabel: A

Vragen of meer info?

Maarten Wender

Register Makelaar TaxateurJIP makelaars in Zwolle

Omschrijving

Ruime twee-onder-één-kap woning in geheel eigen ''Scandinavische'' stijl met ruime tuin, berging en carport!

Wat waren de redenen dat jullie ooit deze woning kochten?
Wij waren toe aan een volgende stap. 20 jaar geleden woonden we een aantal jaren in onze eerste koopwoning in Zwolle-zuid (Hanzeland). We zochten toen iets groters, meer tuin, meer ruimte maar ook bereikbaarheid van bijvoorbeeld scholen ivm de kinderen. Daarbij speelde de opzet van Stadshagen en de locatie van deze woning ook mee.

Waarom verkopen jullie de woning nu?
Eigenlijk zijn we weer toe aan een volgende stap. De kinderen zijn inmiddels het huis uit en we willen weer wat kleiner. Minder tuin. Gezien onze leeftijd nog een laatste keer een koopwoning, meer toegesneden op onze huidige en toekomstige wensen.

Wat is de fijnste plek/ zijn de fijnste plekken in huis?
Dat zijn er meerdere. Als de zon schijnt is dat bijvoorbeeld de tuin. Van ‘s ochtends vroeg tot begin van de avond heb je zon, maar er zijn ook weer genoeg plekken om uit de zon te blijven. Verder in de tuingerichte woonkamer met grote ramen en heerlijk veel licht of juist aan de eettafel aan de andere kant van de woning met zicht op het park.

Wat zijn de belangrijkste zaken die jullie hebben gewijzigd/verbouwd in de woning?
We hebben een deur van de hal naar de keuken laten vervallen omdat dat beter uitkwam voor de indeling. We hebben een vaste trap naar de zolder geplaatst waar we bijzonder veel plezier van hebben en we hebben de deur van de schuur naar de zijkant (toegang onder de carport) verplaatst zodat de tuin zo groot mogelijk werd.

Wat zijn de grootste pluspunten?
De uitstraling en de locatie. Het is geen “dertien in een dozijn” huis, het is een soort van Scandinavische bouw met een overstekend dak, een hele mooie steenkleur beneden en hout boven. Heel apart. De locatie komt verderop in het interview nog langs.

Heeft het huis nadelen?
Nou, eigenlijk niet. Enige wat ik kan verzinnen is dat het bij extreme hitte wel warm wordt in huis. Maar ja, dat is denk ik in elk huis wel het geval. En als je de boel goed dicht houdt is het ook wel weer te doen.

Wat kun je vertellen over de ligging en de buurt?
Praktisch aan het park, dicht bij het winkelcentrum, dicht bij het stadcentrum, dicht bij de natuur (je wandelt zo naar het Zwarte water of de IJssel) aan een doorgaande fietsroute, en tot slot weinig verkeer omdat er geen doorgaande weg langs loopt. Oh ja, en altijd een parkeerplaats voor de deur.

Waarom moet je hier gaan wonen?
Vanwege alles wat ik genoemd heb! En je kunt er nog vele kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld nog een dakkapel plaatsen (wat in de buurt hier en daar al gedaan is) dan krijg je echt een ongelofelijke ruimte op zolder. Maar de voornaamste reden dat je hier moet gaan wonen is dat dan het woongenot het laatste zal zijn wat je geluk de weg staat.

Wat wil je zelf nog kwijt over het huis?
Crosby, Stills, Nash & Young zongen ooit: “our house, is a very very very fine house” En dat is het! Wij wensen de toekomstige bewoners net zoveel woonplezier als wij hebben gehad aan de Slaperdijkstraat nummer 50.

Misschien ook interessant!

×