Deze website maakt gebruik van cookies. sluiten of meer informatie
Zwolle
Verkocht

Herenweg 23, 8023 CW

€ 525.000 k.k.

Verkocht!

Kenmerken

Vraagprijs: €525.000,00 Kosten koper
Datum beschikbaar: In overleg
Status: Verkocht
Bouwjaar: 1936
Woonlagen: 3
Soort object: Woonhuis, Tussenwoning
Woonoppervlakte: 133 m2
Perceeloppervlakte: 122 m2
Inhoud: 519 m3
Aantal kamers: 7 kamers
Energielabel: E

Vragen of meer info?

Maarten Wender

Register Makelaar TaxateurJIP makelaars in Zwolle

Omschrijving

Prachtige, sfeervolle jaren ''30 woning met zonnepanelen en een voor- en achtertuin!

Wat waren de redenen dat jullie ooit deze woning kochten?
We wilden niet te ver van het NS station wonen en zochten een sfeervolle woning in een leuke, rustige wijk dichtbij het centrum. Deze woning sprak ons beide gelijk aan want hij voldeed aan al onze wensen: sfeervol, in een rustige, gezellige wijk, 10 min fietsen van NS station, loopafstand van het centrum.

Waarom verkopen jullie de woning nu?
Omdat wij gaan scheiden verkopen we de woning. Zo kunnen we beiden een nieuwe start maken. Dit is de enige reden om nu het huis te koop te zetten want we hebben er altijd met plezier gewoond.

Wat is de fijnste plek/ zijn de fijnste plekken in huis?
De fijnste plek in het huis vind ik het eetgedeelte: lekker lang tafelen aan de grote eettafel. Met mooi weer kunnen de tuindeuren open. We hebben geen inkijk en het is heerlijk rustig aan de achterkant van het huis. Daarnaast vind ik het ook leuk voor het huis in de zon te zitten en wat mee te krijgen van de reuring op de straat maar toch privé kunt zitten.

Wat zijn de belangrijkste zaken die jullie hebben gewijzigd/verbouwd in de woning?
We hebben op zolder de oorspronkelijke indeling weer hersteld, waarbij van één kamer, twee kamers zijn gemaakt. Zo hebben onze kinderen, wanneer ze langskomen, een plekje voor henzelf en zijn er genoeg logeerplekken. Daarnaast zonnepanelen geplaatst waardoor we nu geld terug krijgen op de elektriciteitsrekening.

Wat zijn de grootste pluspunten?
Het huis heeft door de authentieke details (kamer-en-suite met originele glas in lood deuren) van zichzelf al een gezellige uitstraling
Centrale ligging en s avonds heerlijk stil en rustig

Heeft het huis nadelen?
Ik kan me voorstellen dat mensen een grotere achtertuin willen, maar deze tuin is wel lekker koel in de zomer en heeft genoeg plek om lekker te zitten en te eten en je hebt veel privacy.

Wat kun je vertellen over de ligging en de buurt?
Onze woning ligt heerlijk dichtbij de binnenstad: je kunt makkelijk even naar de stad lopen als je uit eten wilt gaan of gaat winkelen. Ook het station is met de fiets goed bereikbaar: in nog geen 15 minuten sta je op het perron. Daarnaast kun je ook lekker de natuur in lopen: binnen enkele minuten loop je in het groen of fiets je door de weilanden.
En de supermarkt (Spar) is vlakbij: als je wat vergeten bent, dan loop je er snel even heen.
Het is een gezellige buurt, waarin de meeste mensen elkaar kennen en op straat een praatje maken. Jaarlijks is er een buurtbarbecue waar de meeste mensen aan deelnemen, zodat je elkaar leert kennen of bij kan babbelen.

Wat wil je zelf nog kwijt over het huis?
Het was geweldig om in zo’n mooi jaren '30 huis te wonen in een hele leuke en gezellige stad Zwolle.

Misschien ook interessant!

×