Deze website maakt gebruik van cookies.
of meer informatie
Zwolle
Verkocht

De Doornweg 29, 8035 PC

€ 1.450.000 k.k.

Te koop

Kenmerken

Vraagprijs: € 1.450.000 kosten koper
Datum beschikbaar: In overleg
Status: Te koop
Bouwjaar: 1905
Woonlagen: 3
Soort object: Woonhuis, Vrijstaande woning
Woonoppervlakte: 608 m2
Perceeloppervlakte: 10170 m2
Inhoud: 2195 m3
Aantal kamers: 9 kamers
Energielabel: D

Vragen of meer info?

Maarten Wender

Makelaar (RM) en Taxateur (RT)JIP makelaars in Zwolle

Omschrijving

Wonen in een royale riet gedekte woonboerderij met vrij uitzicht over een natuurgebied met de kronkelende Vecht, hier heb je elke dag het vakantiegevoel!

Locatie
Deze royale woonboerderij ligt op één van de mooiste plekjes van Zwolle, in de idyllische buurtschap Haerst! Aan de voorzijde heeft de woning prachtig vrij uitzicht over een natuurgebied (met kievietsbloemen) en de Overijsselse Vecht. Wonen in het buitengebied met een groot voordeel dat u nog geen tien minuten verwijderd bent van de binnenstad van Zwolle. De locatie is daarom perfect te noemen; scholen, sportvoorzieningen en uitvalswegen binnen handbereik en toch vrij in het buitengebied, aan een zijweg van de hoofdweg, waardoor er vooral van de rust en de ruimte te genieten valt!

Perceel
De woning is omgeven door een werkelijk prachtige, groen aangelegde tuin met meerdere plekken om te genieten van een kopje koffie of een glaasje wijn! Het natuurterrein met bos aan de voorzijde hoort bij de boerderij en is een natura 2000 gebied, in deze beschermde natuurgebieden worden plant- en diersoorten die in Europa bedreigd zijn in hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. Moet u hier veel aan doen? Nee juist niet, het natuurgebied dient een natuurlijke omgeving te zijn en te blijven, u hoeft dus voornamelijk te genieten van uw eigen natuurgebied.
B&B
Op het perceel is een extra woning aanwezig die dienst kan doen als Bed en Breakfast. Er is een mooie ruimte aanwezig met een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer, het geheel heeft een eigen c.v.-installatie. Het is binnendoor en buitenom te bereiken. Op het perceel is tevens een ruime schuur aanwezig.

Woning
De boerderij is omstreeks 1870 gebouwd. Door de jaren heen is er veel verbouwd waardoor de boerderij vrijwel geheel als woonruimte gebruikt kan worden. In de jaren ’70 is de deel verbouwd en als woonruimte toegevoegd aan het geheel. In 1992/1993 zijn het voorhuis boven en de deel ingrijpend verbouwd onder begeleiding van een architecten- en ingenieursbureau. Daarna zijn er nog diverse vernieuwingen toegepast in keukens en badkamers. Daarnaast is de rieten kap door de jaren heen vernieuwd, geschoren en gestopt. Alle elektra is vervangen en de woning is geheel voorzien centrale verwarming.

Kortom een droomplek om te wonen met een goed onderhouden woonboerderij met legio mogelijkheden voor de toekomst!

Ben je enthousiast geworden? Contact ons zodat we gezamenlijk een kijkje kunnen nemen!

Misschien ook interessant!

×