Zwolle
Verkocht

Bloemstraat 14, 8012 VN

€ 339.000 k.k.

Verkocht o.v.

Kenmerken

Vraagprijs: € 339.000 kosten koper
Datum beschikbaar: In overleg
Status: Verkocht onder voorbehoud
Bouwjaar: 1908
Woonlagen: 2
Soort object: Woonhuis, Tussenwoning
Woonoppervlakte: 92 m2
Perceeloppervlakte: 94 m2
Inhoud: 338 m3
Aantal kamers: 4 kamers
Energielabel: G

Vragen of meer info?

Maarten Wender

Makelaar (RM) en Taxateur (RT)JIP makelaars in Zwolle

Omschrijving

Gelegen in de karakteristiek en gezellige wijk Assendorp, vindt u Bloemstraat 14, een charmante woning met veel oude elementen. Om de hoek ligt de Assendorperstraat met alle benodigde winkels en gezellige lunchrooms. De woning ligt daarnaast op een steenworp afstand van de binnenstad en het treinstation, zo geniet u van het gemak van alles wat Zwolle te bieden heeft. Deze woning, met zijn authentieke charme en oude details, biedt een unieke kans voor degene die graag hun eigen stempel willen drukken; een kluswoning, dat wacht om omgetoverd te worden tot een nieuw droomhuis!

Interview met de verkoper:

Wat waren de redenen dat jullie ooit deze woning kochten?
Mijn ouders kochten dit huis in juli 1976. Zij woonden tot dan in een klein huisje aan de Tuinstraat (stationsbuurt in een ander deel van Assendorp). Omdat ik in maart dat jaar was geboren wilden ze groter wonen. Ook voor mogelijke verdere gezinsuitbreiding. In 1979 werd mijn zusje geboren. In onze jonge volwassenheid verlieten mijn zusje en ik het ouderlijk huis. Onze ouders bleven er wonen.

Waarom verkopen jullie de woning nu?
Namens mijn vader verkoop ik het huis. Sinds begin december 2023 staat de woning leeg nadat hij niet meer in staat bleek om zelfstandig thuis te wonen helaas, hij woont nu in een verzorgingshuis.

Wat zijn de belangrijkste zaken die jullie hebben gewijzigd/verbouwd in de woning?
In 1992 is er een grote verbouwing geweest. De hele achtergevel werd vervangen en er werden klapdeuren naar de achtertuin toe geplaatst. Er kwam een nieuwe keuken en de douche, die zich tot dan toe beneden achter de keuken bevond, ging naar boven. Boven aan de trap, op de overloop, bevond zich de CV-ketel. Precies voor het raam wat wij een lelijke locatie vonden. De ketel werd naar de pas gebouwde stenen berging verplaatst welke daarvoor van hout was. In de woonkamer werd de open haard weggehaald en de gehele achterwand werd gestuct. Als 16-jarige heb ik deze muur daarna geverfd. Mijn vader was namelijk niet zo goed in schilderen en mijn moeder had hoogtevrees waardoor ze niet op de ladder durfde te staan. Door het grove spackwerk op de muur was het nog een hele klus. Daar ben ik urenlang mee bezig geweest maar het resultaat was er dan wel naar. Iets wat me altijd is bijgebleven.

Wat zijn de grootste pluspunten?
Het is een vrij ruim opgezette woning. Grote woonkamer, ruime overloop en drie betrekkelijk grote slaapkamers. Iets wat je niet direct aan de buitenkant ziet. Met een redelijk diepe achtertuin (voor Assendorpse begrippen) op het zuiden is er zowel in de keuken als in de kamer veel lichtinval.

Het huis heeft nog authentieke originele eigenschappen. Zoals het glas-in-lood raamwerk aan de voorkant van de woning. Dan het plafond in de woonkamer met een ornament in het deel wat heel vroeger de voorkamer was. Mijn ouders hebben dit destijds wit geverfd maar ik meen mij te herinneren dat dit ooit goudkleurig was. De onderkant van de muren in de gang bevatten nog origineel stucwerk. Dit laatste heb ik tot aan de verkoop van dit huis nooit geweten.

Het huis heeft potentie en biedt veel uitbreidingsmogelijkheden, waaronder het plaatsen van een tweede verdieping zoals veelal in deze buurt/straat wordt gedaan.

Heeft het huis nadelen?
Door achterstallig onderhoud mag er e.e.a. gebeuren om van dit huis een thuis te maken.

Wat kun je vertellen over de ligging en de buurt?
De locatie hebben wij altijd als heel prettig ervaren. Het huis ligt centraal t.o.v. het station en de binnenstad, met de gezellige Assendorperstraat en z’n winkels om de hoek. Als kind gingen mijn zusje en ik vaak lopend naar de binnenstad; winkelen met onze moeder.

Het huis staat in een kleine straat waar alleen bestemmingsverkeer doorheen komt. Iets wat niet vanzelfsprekend is in Assendorp. Het was en is een kinderrijke buurt. Maar er wonen ook veel ouderen die er juist om de centrale ligging niet weg willen, zoals mijn vader tot aan afgelopen december.

Waarom moet je hier gaan wonen?
Wanneer je alles helemaal naar eigen wens wil verbouwen en inrichten, ben je hier aan het juiste adres. Het is prettig wonen in deze levendige wijk met betrokken buren.

Wat wil je zelf nog kwijt over het huis?
Wij hopen dat de nieuwe bewoners van dit huis een fijn thuis weten te maken en er met veel plezier gaan wonen!

Misschien ook interessant!

×