
Wat betekent de daling van de huizenprijzen voor mij?
De trend van de dalende huizenprijzen zet door, dit zien…
Lees verder..De trend van de dalende huizenprijzen zet door, dit zien we ook terug in de cijfers van afgelopen kwartaal. Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor jou? Moet je nu juist wel of niet jouw huis verkopen? Heb je nu meer of minder kans op een leuk huis? De daling van de huizenprijzen heeft voor iedereen andere gevolgen, omdat natuurlijk iedere situatie anders is. Toch kunnen wij er het volgende over zeggen.
Wat veel mensen zich afvragen is waarom de huizenprijzen eigenlijk dalen. Dat heeft op dit moment vooral te maken met de stijgende hypotheekrentes. Door het stijgen van de rente, kun je onder dezelfde omstandigheden minder hypotheek krijgen dan een jaar geleden. Dit houdt weer in dat we minder kunnen betalen voor eenzelfde woning als een paar maanden eerder en dat heeft dan weer invloed op de hoogte van de vraagprijs. Door deze ontwikkelingen worden kopers onzeker, waardoor zij langer doen over het maken van een beslissing.
Je zou verwachten dat kopers nu profiteren van de dalende prijzen. Echter is dat niet per se het geval. Door het stijgen van de rente hebben kopers namelijk niet veel meer financieringsruimte dan toen de prijzen voor dezelfde woning een stuk hoger lagen. Door de lage rente van destijds, kregen kopers meer hypotheek en konden zij meer betalen voor een huis. Een groot voordeel voor de koper is dat er weer meer ruimte is voor onderhandelingen.
Het grote voordeel voor de verkopers in deze markt is dat wanneer jij een woning hebt in een prijsklasse die interessant is voor starters, deze snel zal verkopen. Starterswoningen zijn namelijk de nieuwe “zoete broodjes” in de markt. Woningen met een vraagprijs hoger dan 5 ton staan nu over het algemeen langer te koop dan voorheen. Door de forse prijsstijgingen van de afgelopen jaren, hebben de meeste verkopers nog altijd een goede overwaarde. Daarmee is het nog altijd een gunstige markt om te verkopen. Alleen voor verkopers die tijdens de oververhitte woningmarkt een woning hebben gekocht en deze nu weer willen verkopen, pakt het nu nadelig uit. De kans is groot dat hun woning nu ‘onder water’ staat. Zij hebben er destijds meer voor betaald dan dat ze er nu voor krijgen.
Of de huizenprijzen verder blijven dalen is en blijft altijd een beetje gissen. De voorspelling is wel dat de huizenprijzen nog zeker tot eind dit jaar blijven dalen. Vanaf dat moment zal het weer gaan stabiliseren. Dit zal gebeuren wanneer de hypotheekrentes niet verder stijgen. Te verwachten is dat huizenprijzen in de Randstad als eerste zullen stabiliseren, waarna de kleinere steden in de rest van Nederland zullen volgen. Zolang de prijzen in de Randstad blijven dalen, zal dit ook zo zijn voor de prijzen in de rest van het land.
Wil jij meer weten over de huidige situatie op de woningmarkt? Wil je weten wat jouw huis nu waard is? Ben jij van plan om een huis te kopen of te verkopen? Wij helpen je graag. Dankzij onze kennis en expertise kunnen wij je exact vertellen wat de situatie op de markt nu is en welke verwachtingen je als koper of verkoper mag hebben. Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact met ons op!
Je bent druk bezig met het zoeken en kopen van een nieuw huis. Dan is één van de belangrijkste zaken dat je ook daadwerkelijk weet wat jij aan je nieuwe huis kunt uitgeven. Je hebt voor het kopen van jouw woning een hypotheek nodig. Daarna kun jij een woning zoeken die past bij jouw hypotheek. Maar stel dat je hypotheek al helemaal rond hebt, maar de koop van de woning gaat onverwachts niet door. Wat gebeurt er dan met je hypotheek?
Met het tekenen van de hypotheekofferte heb je nog niet getekend voor de aankoop van je nieuwe woning. Dat zijn twee verschillende dingen. Met het afsluiten van een hypotheek heb je echter wel de intentie om een woning te kopen en misschien heb je zelfs al iets op het oog. Tussen het tekenen van de hypotheekofferte een de daadwerkelijke sleuteloverdracht – het moment waarop de hypotheek ingaat – zit nog best wat tijd. En in die tijd kan er nog veel gebeuren. Het kan dan voorkomen dat de koop van de woning niet doorgaat. Of dat je überhaupt geen woning meer wilt kopen.
Zodra je de hypotheekofferte hebt geaccepteerd en je wilt er toch van afzien, krijg je te maken met annulerings- of verlengingskosten. Op het moment dat jij de offerte van de hypotheekverstrekker hebt geaccepteerd, gaat deze ervan uit dat je gebruik gaat maken van de hypotheek. Zij gaan over tot actie om jouw hypotheek te regelen tegen de voorwaarden die jullie hebben afgesproken. Wanneer jij vervolgens op de rem trapt en onder de hypotheek uit wilt, dan is het mogelijk dat de hypotheekverstrekker rente misloopt die wel was ingecalculeerd. Om die reden worden annuleringskosten gerekend op het moment dat jij aangeeft geen gebruik meer te willen maken van de hypotheek.
Het is overigens niet zo dat de annuleringskosten en de voorwaarden voor iedere hypotheekverstrekker hetzelfde zijn. Houd daar rekening mee bij het uitkiezen van de partij waar jij je hypotheek wilt onderbrengen. De ene geldverstrekker rekent met een vast bedrag, terwijl een ander de hoogte van de te berekenen annuleringskosten per situatie bekijkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan situaties waarin een partner overlijdt of de verkoper afziet van de verkoop, maar ook een echtscheiding of het verliezen van je baan kunnen redenen zijn om geen annuleringskosten te bereken. Sommige geldverstrekkers hanteren nog een termijn waarbinnen jij de getekende offerte kunt intrekken.
Wordt de koop uitgesteld en wil je daarmee de getekende hypotheekofferte verlengen, dan worden daarvoor verlengingskosten berekend. In de offerte wordt altijd een uiterste passeerdatum genoemd. Dat houdt in dat je voor deze datum langs de notaris moet zijn geweest om de akte van jouw nieuwe huis te ondertekenen. Dat is ook het moment dat de hypotheek definitief ingaat. Zodra je weet dat het niet gaat lukken om voor de afgesproken passeerdatum de akte te tekenen, vraag dan zo snel mogelijk verlenging aan bij je hypotheekverstrekker. Deze verlenging houdt in dat je tegen dezelfde voorwaarden en rentepercentages de offerte kan laten doorlopen.
Mocht er iets veranderen in je situatie en heb je de hypotheekofferte al getekend? Dan is er geen reden tot wanhoop. Er zijn altijd mogelijkheden om te verlengen of er alsnog vanaf te zien.
Wil je meer informatie over het afsluiten van een hypotheek? Neem dan contact op met JUIST hypotheken. In een vrijblijvend gesprek beantwoorden zij graag al jouw vragen!
Loop jij rond met vragen over het verkopen van jouw huis of het aankopen van een nieuw huis?
Kom dan naar JIP’s Woondate: laagdrempelig, gezellig en vrijblijvend! Onder het genot van een hapje en een drankje geven onze makelaars antwoord op al jouw woonvragen.
Je bent van harte welkom op iedere laatste woensdag van de maand tussen 15:00u en 17:00u. Dan zitten onze makelaars voor je klaar in de brasserie van MyOffice aan het Winschoterdiep 50 in Groningen!
Zien wij je aankomende woensdagmiddag 26 april? De koffie staat klaar! Aanmelden is niet nodig en parkeren is gratis.
Het zal je inmiddels niet ontgaan zijn, de woningmarkt heeft sinds afgelopen jaar een behoorlijke kanteling meegemaakt. Van een zeer krappe markt met heel weinig aanbod, veel vraag en hoge prijzen is de markt omgeslagen naar een markt met meer aanbod en prijsdalingen. De gekte is inmiddels verdwenen, overbieden hoeft lang niet altijd meer en door de stijging van de hypotheekrente nam ook de leencapaciteit af.
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar zet de prijsdaling door. Huizenprijzen zijn in Nederland in het eerste kwartaal van 2023 gemiddeld met ruim 8% gedaald, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit zou je ook een normale correctie kunnen noemen na de enorme prijsstijgingen van de afgelopen jaren. Het aantal woningverkopen ligt landelijk gemiddeld 2% lager ten opzichte van het eerste kwartaal 2022. Huizenzoekers nemen een afwachtende houding aan. Doorstromers kiezen er steeds vaker voor om eerst hun huidige huis te verkopen voordat zij overgaan tot de aankoop van een nieuw huis.
Dit kwartaal is het aanbod van te koop staande huizen bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Toch is er nog altijd geen gezond evenwicht tussen vraag en aanbod. Een positief punt voor huizenzoekers is wel dat er ook en daling in de vraagprijs te zien is en er dus meer betaalbaar aanbod is. Dit wijst er ook op dat verkopers beter anticiperen op de ontwikkelingen in de markt en dat zij hun huis voor een reëlere prijs te koop zetten.
De huidige marktsituatie zorgt ook voor nieuwe kansen. Zo krijgen starters meer kansen door de dalende huizenprijzen en het uitvallen van beleggers, maar ook voor doorstromers biedt de huidige situatie kansen. Zij willen graag verhuizen naar een grotere woning met meer ruimte en omdat de prijzen in het hogere segment harder dalen, wordt ook dit haalbaar.
De komende periode verwachten we dat het aantal serieuze kijkers en bieders weer zal toenemen. Hierbij is het wel belangrijk dat de hypotheekrente stabiliseert, zodat kopers weten waar ze aan toe zijn. Kopers en verkopers wennen aan de nieuwe situatie waardoor er een nieuwe dynamiek ontstaat. Onderdeel van deze nieuwe werkelijkheid is dat doorstromers eerst verkopen en dan pas gaan kopen. Hierdoor is er meer zekerheid over de financiële mogelijkheden en dit zorgt voor meer stabiliteit in de verkopen. Naar verwachting gaan starters de motor vormen en worden zij dit jaar de aanjagers van de woningmarkt.
Wil jij meer weten over de huidige woningmarkt of wil jij meer informatie bij het aankopen of verkopen van jouw huis? Wij helpen je graag. Juist in de huidige markt is het soms lastig om te schakelen en jezelf van alle juiste informatie te voorzien. Onze makelaars zijn goed op de hoogte van de huidige markt en hebben alle kennis en inzicht in data om jou te voorzien van het beste advies.
Op zaterdag 1 april is het weer zover, de NVM Open Huizen Dag vindt plaats. Deze keer kun je weer geheel vrijblijvend en laagdrempelig meerdere huizen op één dag bezichtigen.
Voor ons als JIP makelaars in Hoogeveen en Groningen de reden om het eens een keertje anders aan te pakken. Twijfel jij al langere tijd over het verkopen van jouw huis of ben je nieuwsgierig hoe jouw huis het op dit moment doet in de markt? Zet dan tijdens de NVM Open Huizen Dag jouw huis kosteloos bij ons te koop!
Wij zorgen voor aanmelding op Funda met foto’s en een unieke verkooptekst. Bovendien nemen we je woning mee in onze sociale media campagne voor de NVM Open Huizen Dag. Wordt jouw huis naar aanleiding van de NVM Open Huizen Dag verkocht? Dan betaal je slechts € 1.750,- courtage!
De NVM Open Huizen Dag is een dag waarbij verkopers, die hun huis te koop hebben staan bij een NVM-makelaar, hun huizen openstellen. Dit geeft geïnteresseerden vrijblijvend de mogelijkheid om de woning te bezichtigen en informatie te verzamelen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.
Wil jij meer weten over deze unieke actie? Neem dan contact met ons op, onze makelaars vertellen je er graag alles over!
*Deze actie is alleen geldig in de regio’s Hoogeveen en Groningen.
**Je hebt ook de mogelijkheid om voor ons uitgebreide presentatiepakket te kiezen, zodat jouw huis beter opvalt. Dan komt onze mediagraaf bij je thuis voor het maken van professionele foto’s, plattegronden, video en inmeten. Vraag onze makelaars naar de voorwaarden bij dit pakket.
Het bezichtigen van een huis is altijd spannend, maar vooral ook heel leuk om te doen. Want wie weet, misschien sta je straks wel in het huis waar je straks in woont. Tijdens een bezichtiging komen er heel veel dingen op je af, dus ga goed voorbereid op pad!
Om je op weg te helpen hebben wij een aantal belangrijke vragen voor je op geschreven. Vergeet deze vragen niet te stellen!
Je zal wel denken; het maakt toch niet uit hoe lang een huis te koop staat? Toch kan de duur wel degelijk van belang zijn. Allereerst omdat het je gaat helpen een passend bod te doen. Staat het huis al geruime tijd te koop, dan bestaat de kans dat de eigenaar eerder akkoord gaat met een lager bod, omdat hij van de woning af wil. Een andere reden kan zijn dat de woning minder populair is. Ga dan vooral op zoek naar de reden waarom het huis niet eerder is verkocht. Komt het door de wijk? Vertoont de woning gebreken? Of zijn er andere oorzaken?
Heeft de verkoper al een andere woning gevonden, dan is ook nu de kans groot dat hij de huidige woning snel wil verkopen. Dat kan gunstig zijn voor het bepalen van je openingsbod. Dat kan in dit geval lager zijn, dan wanneer de verkoper nog geen andere woning heeft gevonden en dus geen haast heeft met de verkoop. Heeft de verkoper al wel een andere woning gekocht, maar moet deze nog gebouwd worden, dan hoeft er niet persé snel gehandeld te worden. Dat kan van invloed zijn op jouw openingsbod. Vergeet daarom deze vraag vooral niet te stellen.
Dat is zeker handig om uit te zoeken. Je zult hier niet altijd een antwoord op krijgen, maar als je dat wel krijgt dan kun je dat meenemen in jouw overweging. Voor hetzelfde geld is de reden van verkoop voor jou juist een reden om de woning wél te kopen. Probeer ook te achterhalen hoe lang de verkoper in de woning heeft gewoond. Een snel vertrek kan een rode vlag voor jou betekenen. Dit hoeft uiteraard niet.
Ondanks dat je de buurt misschien al wel kent, weet je natuurlijk nooit wie je buren worden. Vraag gerust naar de wijk, de buren en de omgeving. Wat vond de verkoper wel prettig en wat juist niet?
Voor iedere woning moeten gemeentelijke lasten betaald worden, maar ook gas en elektra. Aan het energielabel en de verkoopprijs kun je vaak al een en ander afleiden, maar welke overige kosten zijn er nog meer? Wat betaal je bijvoorbeeld aan de Vereniging van Eigenaren bij de koop van een appartement? Maar ook de onderhoudskosten zijn een belangrijk punt van overweging op het moment dat je de woning wil kopen.
Als je een beeld hebt bij de populariteit van de woning, weet je ook of een snelle actie gewenst is of dat je rustig kunt gaan zitten en heroverwegen. Op basis van de populariteit kun je ook besluiten om wel of geen voorwaarden op te nemen in een voorlopig koopcontract, wanneer het zover is.
Vloeren, rolgordijnen met de juiste afmetingen, een rails met lampen in de woonkamer. Het zijn allemaal roerende zaken van de woning die de verkoper in principe niet achter hoeft te laten. Toch kun je daar met de verkoper prima afspraken over maken. Vraag er gerust naar tijdens een bezichtiging.
Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die je tijdens een bezichtiging bespreekbaar wil maken. Daarom publiceren wij binnenkort voor jou een vragenlijst met vragen die jij tijdens een bezichtiging kunt stellen, zodat jij goed beslagen ten ijs komt. Interesse? Vraag hem dan bij ons aan!
Vind je het toch spannend om zelf te bezichtigen? Je kunt altijd een aankoopmakelaar van JIP makelaars in de arm nemen. Deze staat je bij tijdens het doen van de bezichtiging, maar ook bij de onderhandeling en verdere afhandeling van de aankoop van jouw huis.
Per 1 januari 2023 zijn wij als makelaar verplicht gebruik te maken van een biedlogboek. Dit houdt in dat wij onze bieders en koper inzicht moeten kunnen geven in de gedane biedingen op een huis. Dit heeft als doel meer transparantie te geven gedurende het koopproces en het vertrouwen onder huizenzoekers te vergroten.
Maar wat houdt zo’n biedlogboek nou eigenlijk in? Wij geven je er graag meer informatie over.
Het biedlogboek is een digitaal logboek waarin alle biedingen genoteerd worden die op de woning zijn gedaan. Deze biedingen worden anoniem opgeslagen en bevatten naast de hoogte van het bedrag ook het tijdstip van het bod, de eventuele voorbehouden en of er een persoonlijke boodschap is toegevoegd. De inhoud van de voorbehouden en de persoonlijke boodschap van de bieders zijn niet zichtbaar in het biedlogboek.
Het biedlogboek moet worden ingevuld bij de verkoop van iedere woning of ieder appartement, ook bij stille verkoop. Daarnaast moet de koper en/of de verkoper een particulier zijn. Het gaat in dit geval alleen om bestaande bouw. Het biedlogboek is niet van toepassing op nieuwbouw, recreatiewoningen, garageboxen, bedrijfspanden, bouwkavels en objecten zonder woonbestemming.
Zodra de verkoop van een woning definitief is, dus wanneer de bedenktijd en de ontbindende voorwaarden zijn verlopen, kun je de verkoopmakelaar verzoeken om het biedlogboek in te zien. Dit kan alleen als je een bod uitgebracht hebt op, of koper bent van de betreffende woning.
Houd er ook rekening mee dat het biedlogboek vooralsnog alleen verplicht is voor makelaars die aangesloten zijn bij een brancheorganisatie, zoals bijvoorbeeld de NVM.
Het biedlogboek draagt bij aan het geven van inzicht aan de koper in het gunningsproces. Het biedlogboek moet het vertrouwen in het koopproces, dat door de overspannen huizenmarkt flink is gedaald, langzaam laten herstellen.
Met de afschaffing van de jubelton lijken de mogelijkheden om als ouder bij te springen in de financiering van een woning voor je kinderen verleden tijd. Toch zijn er nog altijd fiscaal interessante alternatieven om als ouder je kind financieel te ondersteunen bij de aanschaf van hun eerste woning. Eén van deze alternatieven is de familiehypotheek.
Een familiehypotheek is in de basis hetzelfde als een gewone hypotheek, alleen leen je bij deze vorm van hypotheek geld bij familie en niet bij de bank. Als ouder ontvang je vervolgens rente van je kind. Het grote voordeel voor de ouder is dan ook dat hun spaargeld op deze manier meer oplevert dan wanneer het op de bank staat.
Een bank mag tot maximaal 100 procent van de waarde van de woning aan hypotheek uitgeven. Stel dat je kind het gekochte huis ook nog wil verbouwen, dan kun je dit als ouder financieren met een familiehypotheek. Jouw zoon of dochter hoeft dan geen eigen geld te hebben of te investeren, maar leent dit van jou.
Besluit je als familie geld (uit) te lenen? Dan moet de afgesloten lening wel in een getekende overeenkomst worden vastgelegd. In deze overeenkomst staan de afspraken die gemaakt zijn met betrekking tot de lening. Denk hierbij aan afspraken over de aflossing en de rente die jouw zoon of dochter gaat betalen.
Als jouw kind gebruik wil maken van de hypotheekrenteaftrek, dan dient de rente die jullie afspreken nagenoeg gelijk te zijn met de op dat moment geldende gemiddelde rente onder dezelfde omstandigheden bij een gewone hypotheek. Je mag als ouder best een hogere of een veel lagere rente vragen aan je kind maar dan is de kans groot dat deze niet in aanmerking komt voor de hypotheekrenteaftrek. Hiermee vervalt dan ook het belastingvoordeel.
Naast de eisen die worden gesteld aan de hoogte van de rente, moeten ook de voorwaarden voldoen aan de eisen die worden gesteld om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Ben je hier niet helemaal zeker van, dan kunnen een hypotheekadviseur, notaris of de belastingdienst jou helpen aan de juiste voorwaarden en rentestanden.
Als ouder hoef je geen belasting te betalen over de rente die je van jouw zoon of dochter ontvangt. Daarnaast mag je als ouder het bedrag dat je kind aan aflossing en rente betaalt ook jaarlijks schenken. Houd bij deze schenking wel rekening met de hoogte van het maximale bedrag dat je jaarlijks belastingvrij mag schenken. Voor 2023 is dit bedrag € 6.035 (in 2022 was dit € 5.677).
Voordat je als ouder de familiehypotheek inzet, is het goed na te denken over de risico’s. Je moet het bedrag natuurlijk wel kunnen missen. Is het bedrag bedoeld voor je ‘oudedag’, weet dan wat voor consequenties het heeft door hier een (groot) deel van uit te lenen. Denk ook na over de risico’s wanneer je kind de rente niet meer kan betalen of de hypotheek niet kan aflossen.
Het zou kunnen dat de bank besluit om geen hypotheek meer uit te keren, omdat de lening die jullie kind bij jullie heeft afgesloten meetelt in de totale schuld. Hierdoor kan de bank tot de conclusie komt dat het inkomen niet toereikend is om beide leningen te financieren en de bank daarmee een te groot risico loopt.
Wil je hier graag meer over weten? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. De adviseurs van JUIST Hypotheken adviseren je graag. Neem gerust vrijblijvend contact op via 085-3035892.
Het kan je niet ontgaan zijn in de afgelopen jaren, de huizenprijzen zijn flink gestegen. Er waren zelfs uitschieters met een gemiddelde stijging van wel 20% in één jaar. Iedereen begrijpt dat extreme prijsstijgingen niet gezond zijn en dat dit een keer ophoudt. De woningmarkt lijkt nu definitief tot rust te komen, zo blijkt uit recente NVM cijfers over het vierde kwartaal 2022. De gemiddelde huizenprijs ligt 3,7% lager ten opzichte van het derde kwartaal. Vergeleken met een jaar geleden zijn de huizen gemiddeld 6,4% goedkoper geworden.
Dat is helaas nog niet het geval. De huidige prijsdalingen staan natuurlijk nog in schril contrast met de extreme stijging van de huizenprijzen in de afgelopen jaren. Bovendien is 45% van de verkochte woningen in het vierde kwartaal boven de vraagprijs verkocht. Aan de andere kant is het woningaanbod in een jaar tijd meer dan verdubbeld en duurt het 7 dagen langer voordat een huis verkocht is. We kunnen in ieder geval concluderen dat de extreem verhitte markt wel verleden tijd lijkt. We zien dat de koper weer wat meer keuze heeft en met meer rust een ruimte op zoek kan gaan naar zijn droomhuis.
Er zijn regelmatig banken en economen die zich wagen aan voorspellingen over hoe de huizenprijzen, het woningaanbod en de hypotheekrente zich zullen ontwikkelingen. Deze voorspellingen lopen vaak nogal uiteen en zijn gebaseerd op ontwikkelingen in de economie. In de praktijk blijkt dat de voorspellingen van de economen ook wel eens anders kunnen uitpakken. Bij bijvoorbeeld een verdere sterke stijging van de hypotheekrente kunnen de huizenprijzen juist veel harder zakken dan verwacht. Dat zou ook kunnen bij een verdere verslechtering van de economie. Telkens weer blijkt dat niemand een glazen bol heeft waarmee de ontwikkelingen op de woningmarkt voorspeld kunnen worden. Er zijn teveel afhankelijkheden en de woningmarkt heeft nu eenmaal haar eigen dynamiek.
Volgens onderzoeksbureau Atlas Research was er in juni 2022 een tekort aan woningen van 390.000. Daar komt nog bij dat de verkoop van nieuwbouwwoningen fors daalt, namelijk 46% minder in het vierde kwartaal 2022 ten opzichte van het vierde kwartaal 2021. Hieruit blijkt wel dat er een groot tekort is aan woonruimte. Deze krapte zal ervoor zorgen dat de vraag naar woningen groot blijft. Dat wil nog niet zeggen dat de huizenprijzen blijven stijgen, maar hier blijkt wel uit dat het kopen van een huis een verstandige keuze is. Kijken we naar de alternatieven, zoals het huren van een huis, dan zien we dat er ook aan (betaalbare) huurwoningen een schreeuwend tekort is.
Hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen is niet te voorspellen, maar het verleden heeft ons geleerd dat investeren in een woning op lange termijn een verstandige beslissing blijft. We komen nu in een meer stabiele markt terecht waarin we kansen zien voor zowel kopers als verkopers. Om jouw kansen optimaal te benutten, is het juist nu belangrijk om een makelaar in te schakelen. Als verkoopmakelaar zorgen wij ervoor dat jouw huis de rode appel wordt in de kist met groene appels. Zijn wij jouw aankoopmakelaar, dan doen wij er alles aan om jouw droomhuis tegen de best mogelijke prijs en voorwaarden voor je aan te kopen.
Loop jij rond met vragen over het aankopen of verkopen van jouw huis in deze veranderende markt? Ben je benieuwd wat jouw huis nu waard is? Of heb je een andere vraag voor onze makelaars of hypotheekadviseurs?
Wat je vraag ook is, wij helpen je graag verder!
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.
De trend van de dalende huizenprijzen zet door, dit zien…
Lees verder..Je bent druk bezig met het zoeken en kopen van…
Lees verder..