JIP!

Zo maak jij je huis klaar voor het najaar

Door JIP makelaars

De bladeren zijn aan het vallen, de temperatuur daalt, de regen heeft z’n intrede gedaan en de dagen worden korter. Het is duidelijk dat de herfst is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om enkele najaarsklussen in en om het huis op te pakken. Hier zijn enkele tips om je huis in topvorm te houden terwijl de herfst zich aandient.

Wat is meer herfst dan vallende bladeren? Neem een hark ter hand en ruim die kleurrijke bladeren op voordat ze een glibberige, gladde puinhoop op je oprit of trottoir worden. Zorg er ook voor dat je tuin klaar is voor de winter door planten en bomen te snoeien, de grond te bemesten en de tuinmeubelen op te bergen.

De herfst is de ideale tijd om je dak te inspecteren op eventuele schade. Losliggende dakpannen, scheuren of lekkages moeten snel worden aangepakt om verdere schade te voorkomen. Vergeet ook niet je dakgoten schoon te maken. Bladeren en vuil kunnen zich ophopen en zorgen voor verstoppingen, wat kan leiden tot overstromingen en schade aan je huis.

Met dalende temperaturen is het belangrijk ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Controleer ramen en deuren op tocht en repareer eventuele kieren met tochtstrips. Dit zal niet alleen je huis warmer houden, maar ook je energierekening verlagen.

Voordat de echt koude dagen aanbreken, is het verstandig je verwarmingssysteem te laten controleren en onderhouden. Een goed werkende CV-ketel zorgt voor een comfortabele en energiezuinige winter. Controleer de druk van de ketel, vul deze desgewenst aan en ontlucht de radiatoren. Inspecteer ook gelijk je rookmelders en koolmonoxidemelders. Nu de ramen vaker gesloten blijven en de haard weer aangaat, zijn dit levensreddende hulpmiddelen. 

De herfst is de perfecte tijd om je interieur op te frissen. Vanwege de milde temperaturen, is de herfst bij uitstek een goed moment om het schilderwerk aan te pakken. Denk ook aan het toevoegen van gezellige herfstaccenten aan je interieur, zoals kussens en dekens in warme kleuren.

We weten allemaal dat de herfst stormachtig kan zijn. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op stroomstoringen door batterijen en kaarsen in huis te hebben. Controleer ook je noodvoorraad en zorg dat je genoeg eten en water in huis hebt voor het geval dat. 

De dagen worden korter en de avonden langer. Zorg ervoor dat je buitenverlichting goed werkt, zodat je veilig je huis kunt betreden en verlaten, zelfs als het al vroeg donker is.

Kortom, de herfst is het perfecte seizoen om je huis voor te bereiden op de winter. Met deze najaarsklussen in en om je huis, kun je er zeker van zijn dat je warm, comfortabel en gezellig de koudere maanden tegemoet gaat. Droom jij tijdens deze periode stiekem van een nieuwe woning die jij gezellig kunt maken? Neem dan eens contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden, wij vertellen je graag meer!

Artikel delen

Blog & Vlog

Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.

JIP! Door JIP makelaars

Waarom het kan lonen je hypotheek over te sluiten


Wanneer je een hypotheek hebt, is het begrijpelijk dat je…

Lees verder..
JIP! Door JIP makelaars

Wat mag een aankoopmakelaar wel en niet vertellen over het onderhandelingsproces


Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning, is…

Lees verder..
×