JIP!

Houd inbrekers buiten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Door JIP makelaars

Op basis van politiecijfers concludeert het ANP dat het aantal woninginbraken sinds jaren weer is gestegen. Je hoeft hiervan niet direct in paniek te raken, maar het is met de kerstvakantie voor de deur wel goed je bewust te zijn van de beveiliging van jouw huis. Wil je zeker zijn dat je het inbrekers zo lastig mogelijk maakt, denk dan eens aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.  

Inbraakpreventie en veiligheid

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) krijg je als jouw huis voldoet aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en veiligheid. Het keurmerk is uiteraard geen garantie dat je inbrekers buiten houdt, maar je maakt het ze wel een stuk lastiger. De kans op een inbraak neemt zelfs af met 80%. Een ander voordeel is dat je vaak korting krijgt op je inboedelverzekering. 

Aanvragen keurmerk

Het keurmerk vraag je aan bij een slotenmaker. Deze komt vervolgens kijken bij jouw woning en inspecteert of deze voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het keurmerk. Er wordt gekeken naar de volgende onderdelen:

  • Je woning moet beschikken over gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Je herkent gecertificeerd hang- en sluitwerk aan het SKG®- of ‘V’-logo.
  • Je hebt verlichting bij de voordeur.
  • Er is zicht vanuit de hal naar buiten.
  • Je hebt rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Certificaat

Voldoet jouw woning aan deze eisen, dan reikt de slotenmaker het certificaat Beveiligde Woning uit dat tien jaar geldig is. Je krijgt ook een Politiekeurmerk Veilig Wonen sticker die je op een zichtbare plek kunt hangen. Daarmee toon je aan dat het met de beveiliging van jouw woning goed zit. Voldoet jouw woning niet aan de eisen, dan geeft hij advies of voert hij de maatregelen uit die nodig zijn om het certificaat wel te behalen. 

Kosten

De kosten van het PKVW zijn helemaal afhankelijk van de maatregelen die getroffen moeten worden. Voldoet jouw woning aan alle eisen en zijn er geen aanpassingen nodig, dan hoef je in veel gevallen alleen de kosten van de keuring te betalen. Aan het certificaat zelf zijn geen kosten verbonden. In sommige gemeenten bestaat er een subsidie voor het verbeteren van de beveiliging van jouw woning. Informeer hier dus zeker naar bij jouw gemeente voordat je het keurmerk aanvraagt.

De dagen worden korter, dus inbrekers gaan weer op boevenpad. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen houd jij de inbrekers buiten.

Artikel delen

Blog & Vlog

Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.

JIP! Door JIP makelaars

Een woning met een minder goed energielabel verduurzamen? Houd hier rekening mee!


Het kopen van een oudere woning heeft vaak als nadeel…

Lees verder..
JIP! Door JIP makelaars

Het kopen van een woning financieel voorbereiden


Het kopen van een woning gaat is makkelijker wanneer je…

Lees verder..
×