JIP!

Maak je huis klaar voor de verkoop

Door JIP makelaars

Je huis staat te koop en de eerste bezichtigingen staan gepland. Tijd om je woning aantrekkelijk te maken voor iedereen die komt kijken! De tip van een vers gebakken appeltaart kennen we allemaal wel, maar wat is nu echt belangrijk om je woning er echt uit te laten springen? Wij hebben 5 handige tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: De eerste indruk

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de eerste indruk is super belangrijk! Bij de eerste blik op het huis vormt de koper gelijk al een mening over het huis. Zorg voor schone ramen en een schone voordeur. Veeg de straat of de gang bij een appartement. Een mooie bloeiende plant bij de voordeur maakt ook verschil!

Tip 2: Zorg voor een opgeruimd huis

Hoewel het waarschijnlijk heel gezellig staat, al die accessoires, kaarsjes en verzamelingen, toch is het beter om ze tijdelijk even op te bergen. Teveel persoonlijke spullen kunnen potentiele kopers afschrikken. Spullen zoals de voederbakken van de hond, de kattenbak van de kat of de volle wasmand moeten tijdens de bezichtigingen niet zichtbaar zijn. Hier en daar een klein accentje is leuk, maar hou het zo rustig mogelijk. Het maakt je huis ruimer en de kijkers kunnen zich direct indenken hoe het huis er uit zal zien met hun eigen spullen.

Tip 3: Maak schoon

Met alleen opruimen ben je er nog niet. Een schoon huis is net zo belangrijk. Er is niets erger als een vies huis bezichtigen. Maak je huis dus grondig schoon! Probeer geurtjes als tabaksrook, etensgeur, de geur van huisdieren e.d. zoveel mogelijk te verwijderen en zorg dat alles stof en vetvrij is. Gebruik een lekker geurend schoonmaakmiddel zodat alles lekker ruikt.

Tip 4: Kleine klusjes

Er zijn van die kleine dingen in je huis die je zelf al niet eens meer ziet. Denk hierbij aan losse deurklinken, ontbrekende plinten, losse en kapotte drempels, een lamp die stuk is. Gooi even een kritische blik door je huis en pak deze kleine klusjes aan. Het kan ervoor zorgen dat je huis er een beetje karig uitziet terwijl het verder in prima staat is.

Tip 5: Een fleurige bos bloemen

Een bos bloemen kan écht het verschil maken! Hou je huis verder rustig en licht en voeg een beetje kleur toe door een bos bloemen neer te zetten. Bijna iedereen is wel dol op bloemen en het staat bovendien fris.

Wil je nou écht alle puntjes op de I zetten? Download dan hieronder onze checklist voor het verkoop klaar maken van jou huis!

Artikel delen

Blog & Vlog

Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.

Nieuw
JIP! Door JIP makelaars

Woningmarktcijfers eerste kwartaal 2024: De gekte op de woningmarkt is terug


Wie al enige tijd op zoek is naar een nieuw…

Lees verder..
JIP! Door JIP makelaars

Sparen voor het kopen van een woning


Een kapitaal opbouwen om daarmee een woning volledig te financieren…

Lees verder..
×