JIP!

Digitaal en op afstand jouw koopovereenkomst tekenen?

Door JIP makelaars

Digitaal ondertekenen van de overeenkomst

Bij JIP makelaars is het mogelijk om jouw koopovereenkomst digitaal te ondertekenen. Wij stellen de koopovereenkomst op en zetten vervolgens vanuit ons systeem de opdracht tot ondertekenen uit. Jij ontvangt van ons een e-mail met daarin het verzoek om de overeenkomst te ondertekenen.

Door “in te loggen” met je persoonlijke bankpas kun je makkelijk en snel (binnen 1 minuut) de koopovereenkomst digitaal tekenen vanaf de bank of de keukentafel. Door jouw koopovereenkomst digitaal te tekenen winnen we een heleboel tijd! Er hoeft geen afspraak ingepland te worden op kantoor en zowel kopers als verkopers kunnen in hun eigen tijd de koopovereenkomst tekenen. 

Identificatie doormiddel van iDIN

Maar hoe weten we nou dat degene die digitaal tekent ook daadwerkelijk degene is die op de overeenkomst staat? Daarvoor hebben we iDIN, de dienst van de banken waarmee je jezelf met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van je eigen bank kunt identificeren. Super handig, want het scheelt een hoop gedoe met het kopiëren van paspoorten! Heb je getekend? Dan controleren wij ook nog eens extra of alle gegevens overeenkomen met wat er in de overeenkomst staat. Hebben beide partijen getekend? Dan wordt de getekende overeenkomst naar alle partijen verstuurd.

Is tekenen via iDIN rechtsgeldig?

Een koopovereenkomst getekend door middel van iDIN is 100% rechtsgeldig. De handtekening voldoet aan alle wettelijke vereisten, conform eIDAS en artikel 3:15a Burgerlijk Wetboek. Je kunt de koopovereenkomst daarom zonder gedoe overhandigen aan je geldverstrekker.

Hoe herken je een digitaal getekende koopovereenkomst?

Een digitaal getekende koopovereenkomst herken je aan de digitale stempel die na het tekenen op de overeenkomst verschijnt. Deze stempel staat bovenaan het document op de eerste pagina en onderaan het document op de plek van de handtekening in het ondertekenveld. Wanneer je met de muis op de handtekening gaat staan worden de gegevens van de ondertekenaar zichtbaar en toont er een certificaat van echtheid.

Heb jij vragen over het digitaal ondertekenen van de overeenkomst? Neem dan gerust contact met ons op voor meer uitleg.

Artikel delen

Blog & Vlog

Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.

Nieuw
JIP! Door JIP makelaars

Woningmarktcijfers eerste kwartaal 2024: De gekte op de woningmarkt is terug


Wie al enige tijd op zoek is naar een nieuw…

Lees verder..
JIP! Door JIP makelaars

Sparen voor het kopen van een woning


Een kapitaal opbouwen om daarmee een woning volledig te financieren…

Lees verder..
×