Hero afbeelding

Wonen in Reitdiep

Contactgegevens 050 - 311 29 91 groningen@jipmakelaars.nl
Winschoterdiep 50 9723 AB, Groningen
Openingstijden
ma 8:30 - 17:30
di 8:30 - 17:30
wo 8:30 - 17:30
do 8:30 - 17:30
vr 8:30 - 17:30
za & zo gesloten

Reitdiep

Welkom in Reitdiep, de levendige, groene en waterrijke wijk ten noordwesten van de stad Groningen! Deze jonge wijk is, is door haar duurzame woningen, een ideale plek voor jonge gezinnen om te wonen. Een van de opvallende kenmerken van Reitdiep zijn de iconische gekleurde pierwoningen die het landschap sieren.

Als bewoner van Reitdiep hoef je nooit ver te reizen om aan je dagelijkse behoeften te voldoen. Er bevindt zich een Winkelplein Reitdiephaven ligt in de buurt, Hier vind je een scala aan voorzieningen, zoals diverse winkels, een supermarkt en gezellige eettentjes. Of je nu een snelle boodschap wilt doen of een heerlijke maaltijd wilt genieten, alles is binnen handbereik.

Het Reitdiep zelf is ook een belangrijk onderdeel van deze wijk. Langs de oevers van het Reitdiep bevindt zich een prachtig jachthavengebied, waar watersportliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het Reitdiep is ook een bekende vaarroute richting het Lauwersmeer, met een bootje kun jij zo het mooie Groningerlandschap ontdekken.

De wijk Reitdiep heeft nog meer te bieden dan alleen de directe voorzieningen. De wijk ligt in de nabijheid van de Zernike Campus Groningen. Daarnaast liggen er prachtige natuurgebieden in de omgeving, perfect voor recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen of gewoon ontspannen in de natuur.

Voor degenen die af en toe willen genieten van de drukte van de stad, ligt de binnenstad van Groningen binnen handbereik. Met slechts een kwartiertje fietsen ben je al in het bruisende hart van de stad, waar je kunt genieten van diverse winkels, restaurants, culturele evenementen en het bruisende nachtleven.

Reitdiep is niet alleen goed verbonden met het centrum van Groningen, maar ook met de rest van de regio. De N355 en de Ring van Groningen bevinden zich in de nabijheid van de wijk, en er is een P+R-locatie beschikbaar, waardoor een goede busverbinding altijd binnen handbereik is.

Wonen in Reitdiep betekent dus genieten van een duurzame en kindvriendelijke buurt met veel voorzieningen, omgeven door groen en water. Met de nabijheid van winkels, de jachthaven, de Zernike Campus, natuurgebieden en de binnenstad van Groningen, is er altijd wel iets te beleven.

Wil jij graag wonen in het mooie Reitdiep en kun je hulp gebruiken bij het zoeken van een woning? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

×