Wonen in Beijum

Contactgegevens 050 - 311 29 91 groningen@jipmakelaars.nl
Winschoterdiep 50 9723 AB, Groningen
Openingstijden
ma 8:30 - 17:30
di 8:30 - 17:30
wo 8:30 - 17:30
do 8:30 - 17:30
vr 8:30 - 17:30
za & zo gesloten

Beijum

In het noorden van de bruisende stad Groningen ligt een bijzondere wijk die al jarenlang het thuis is voor veel Groningers: de Wijk Beijum. Met haar unieke karakter en sterke gemeenschapsgevoel heeft Beijum zich ontwikkeld tot een ware oase van rust en gezelligheid, temidden van de levendige stad. De wijk heeft de afgelopen jaren diverse transformaties ondergaan en is uitgegroeid tot de grootste woonwijk van Groningen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Beijum is het sterke gemeenschapsgevoel dat er heerst. In deze gezellige volksbuurt kennen buren elkaar bij naam en is er altijd tijd voor een praatje. Het is een plek waar regelmatig iets gezellgigs georganiseerd wordt en waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. Beijum is een buurt waar saamhorigheid hoog in het vaandel staat, en dat voel je zodra je de wijk binnenrijdt.

Een ander aspect wat Beijum zo aantrekkelijk maakt, is de groene omgeving. In de wijk vind je veel groen, heerlijke tuinen en fijne parken. Het kloppende hart van Beijum is wijkpark “De Groene Long”. Hier vind je een schilderachtige kikkerpoel, een diversiteit aan planten en een sportpark waar jong en oud zich kan uitleven. Voor de echte natuurliefhebber biedt Beijum een prachtige omgeving om op avontuur te gaan. Via haar talloze wandel- en fietspaden fiets je zo het Groningerland in.

Een bijzondere plek in Beijum is Stadsboerderij de Wiershoeck. Deze boerderij met haar prachtige tuinen en bloemen heeft een grote maatschappelijke functie en door het organiseren van activiteiten, workshops en evenementen speelt zij een grote rol in het samenbrengen van de bewoners van de wijk. De Wiershoeck is een plek waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en kunt genieten van een stukje plattelandsleven midden in de stad. Voor wie op zoek is naar biologische producten is er ook een Natuurwinkel. Deze winkel staat bekend om zijn assortiment van biologische en lokale producten, variërend van vers fruit en groenten tot ambachtelijke broden en gezonde snacks.

Beijum is niet alleen een groene oase in een grote stad, maar is ook een hele kindvriendelijke wijk. De wijk is opgedeeld in kleinere woongedeeltes, waardoor het voor kinderen veilig om lekker buiten te spelen. Overal in Beijum vind je speeltuintjes waar de kinderen zich kunnen uitleven. Bovendien heeft de wijk maar liefst zeven basisscholen, wat het ideaal maakt voor jonge gezinnen.

Voor wie van een actieve levensstijl houdt ligt recreatiegebied Kardinge op steenworp afstand. Hier kun je heerlijke wandelen, fietsen, zwemmen, schaatsen of aansluiten bij een van de vele sportverenigingen die zich daar bevinden. Het is de ideale plek om te ontsnappen uit de drukte van de dag.

Beijum is een wijk waar stad en natuur samenkomen een plek waar je kunt genieten van een bruisende stad en tegelijkertijd kunt ontsnappen naar een rustige oase van groen. Ben je op zoek naar een fijne plek om te wonen? Beijum biedt het je!

Wil jij graag wonen in het groene Beijum en kun je hulp gebruiken bij het zoeken van een woning? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

×