JIP!

Ook nu staan we bij JIP gewoon voor je klaar!

Door JIP makelaars

Het zijn spannende tijden. Ons dagelijks leven is behoorlijk veranderd, iedereen blijft binnen en ons sociale leven staat op een laag pitje. De genomen maatregelen hebben grote invloed op ons leven, zowel zakelijk als privé, maar iedereen is er van overtuigd: zolang we ons netjes aan de maatregelen houden, dan slaan we ons er doorheen!

De afgelopen dagen deden er verschillende berichten de ronde over welke invloed het coronavirus op de huizenmarkt zal hebben; het ene negatief, de ander tóch (voorzichtig) positief. Ook bij JIP hebben we naar aanleiding van de getroffen maateregelen moeten schakelen om onze diensten zo goed mogelijk aan jullie aan te kunnen bieden. Dat is gelukt! Met aanpassingen, creatieve oplossingen en maatregelen staan wij nog steeds 100% voor jullie klaar! Het kopen en verkopen van een huis moet natuurlijk ook in deze tijd gewoon mogelijk zijn!

Op de vraag of het verstandig is om in deze tijd een huis te kopen of te verkopen, antwoorden wij nog steeds volmondig: Ja!

Branchevereniging NVM geeft aan dat bezichtigingen en de aanvragen door het hele land nog gewoon doorgaan en dat zij op dit moment nog geen veranderingen zien in de verkoopcijfers. De NVM geeft dan ook aan dat zij zich verre houden van suggestieve artikelen over aankomende dalende huizenprijzen.

Huizensite Funda.nl heeft de afgelopen dagen goed in de gaten gehouden welke impact het virus en de daarbij behorende maatregelen hebben op het gedrag van kopers en verkopers. Hieruit blijkt dat vlak na het bekendmaken van de maatregelen door het kabinet het aantal woningaanmeldingen, contactverzoeken en bezichtigingsaanvragen daalden, maar dat een aantal dagen later er weer een stijgende lijn te zien was. Het aantal transacties lag volgens Funda slechts 3% lager dan normaal.

Bij JIP merken we dat nieuwe verkoop aanvragen binnen blijven komen en dat er nog volop afspraken voor bezichtigingen worden gemaakt. De situatie heeft onze huidige verkopers niet afgeschrikt, zij hebben allemaal besloten (sommige met aanpassingen) door te gaan met de verkoop van hun huis. En het resultaat mag er zijn! Woningen worden nog steeds binnen een week, boven de vraagprijs, verkocht.

Of de coronacrisis het begin is van de dalende huizenprijzen? Dat verwachten wij niet. Het aanbod is laag en de vraag naar woningen is nog steeds hoog. Dit zal voorlopig ook zo blijven. Daarnaast is de hypotheekrente laag, zelfs al zou er sprake zijn van een verdubbeling van de rente, dan blijft deze nog steeds historisch laag. Het blijft daarom nog steeds mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een hypotheek af te sluiten.

Natuurlijk kan niemand de toekomst voorspellen, maar ondanks alles wat er momenteel speelt blijven we bij JIP makelaars positief!

Heb jij vragen over de verkoop of aankoop van een woning in deze tijd? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie! Dan kijken we samen wat wij voor jou kunnen betekenen.

Artikel delen

Blog & Vlog

Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.

Nieuw
JIP! Door JIP makelaars

Een woning met een minder goed energielabel verduurzamen? Houd hier rekening mee!


Het kopen van een oudere woning heeft vaak als nadeel…

Lees verder..
JIP! Door JIP makelaars

Het kopen van een woning financieel voorbereiden


Het kopen van een woning gaat is makkelijker wanneer je…

Lees verder..
×