JIP!

Lekkere trek? Check de appeltaart tip van JIP!

Door JIP makelaars

Een ouderwets lekkere tip, bak een appeltaart wanneer iemand je huis komt bezichtigen. Wij geloven er wel in! Maar hoe maak je de lekkerste JIP appeltaart?

Basisrecept

Niets gaat boven de klassieke appeltaart met slagroom. Maar wat heb je nodig? En hoe moest het ook alweer? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste originele ‘Oude Gouwe’ appeltaart te maken.

De ingrediënten
  • 1 pak JIP Koopmans Appeltaart
  • 175 g roomboter of margarine
  • 1 ei (2/3 is voor het deeg, 1/3 voor het bestrijken
  • 1 kg zachtzure appels (circa 6 stuks, of natuurlijk meer 😉 )
  • 20 g suiker
  • 2 á 3 theelepels kaneel
  • Bloem voor het bestuiven van het aanrecht
Bereidingswijze
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
    • Elektrische oven: 180°
    • Heteluchtoven: 165°
    • Gasoven: stand 3-4
  • Vet de springvorm in met boter
  • Roer de 175 g boter zacht, voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en rand van de springvorm. Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes
  • Meng de appels met suiker en kaneel
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert

Maar hoe maak je de standaard appeltaart echt iets meer JIP? Wij hebben even wat bijzonder lekkere (en gekke) variaties uitgezocht.

In rum gewelde rozijnen

Okee, niet geheel kidsproof maar wél erg lekker en favoriet bij het JIP-team. Laat de rozijnen lekker een poosje wellen in de rum en voeg ze daarna toe aan het appelmengsel.

Geen appels maar peren

Vervang (een deel van) de appels eens voor peren. Meng het appel/perenmengsel met custard, noten, kaneel en (voor de liefhebber) een scheutje Grand Marnier.

De gezonde appeltaart

Een gezonde appeltaart. Echt iets van nu. Uiteraard kun je wat zuiniger zijn met suiker toevoegen. Of een kleiner stukje nemen (liever niet). Maar tegenwoordig kun je op internet ontzettend veel recepten vinden voor een gezondere versie. Vervang dan het standaard bakmeel voor volkoren meel, havermoutmeel of amandelmeel en laat de suiker achterwege.

Door de bakpiet

Maak de taart helemaal in Sinterklaas-stijl door een laagje amandelspijs op de bodem te leggen. Voeg daarnaast wat speculaaskruiden toe aan het deeg voor de echte finishing touch. Lekker! En niet alleen in december.

Tip van JIP makelaar Sandra

Maar eigenlijk houden wij bij JIP vooral van heel veel zoetigheid. Onze eigen Sandra komt nog met een tip van het toevoegen van tutti frutti. Lekker fris en met overheerlijke vruchtjes zorgen voor een extra lekkere appeltaart. Laat de tutti frutti eerst een poosje wellen en voeg deze dan toe aan het appelmengsel.

Artikel delen

Blog & Vlog

Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.

Nieuw
JIP! Door JIP makelaars

Woningmarktcijfers eerste kwartaal 2024: De gekte op de woningmarkt is terug


Wie al enige tijd op zoek is naar een nieuw…

Lees verder..
JIP! Door JIP makelaars

Sparen voor het kopen van een woning


Een kapitaal opbouwen om daarmee een woning volledig te financieren…

Lees verder..
×