image

Digitaal tekenen en identificatie via iDIN

Door Diederik van Petegem

Bij JIP in business werken we met onze in eigen beheer gemaakte workflow. Daarmee kunnen we koop- en huurovereenkomsten digitaal laten ondertekenen en personen identificeren over afstand. We bieden zowel opdrachtgevers als kopers/huurders de mogelijkheid om koop- en huurovereenkomsten van bedrijfsmatig vastgoed digitaal te ondertekenen.

Logische vervolgstap
Wij werken al jaren volledig geautomatiseerd. Wij sturen gegadigden een digitaal voorstel vanuit de workflow. Nadat de gegadigde zijn gegevens heeft ingevuld en KvK-uittreksel heeft toegevoegd, controleren we deze gegevens en zetten deze om naar een koop- of huurovereenkomst. Het was dan ook een logische zet om ook de volgende stap volledig te automatiseren: het tekenen van de overeenkomst.

Maar hoe weet je dat degene die digitaal tekent ook daadwerkelijk degene is die op de overeenkomst staat? Daarvoor hebben we iDIN, de dienst van de banken waarmee je je met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van je eigen bank kunt identificeren. Na controle van de gegevens tekent de opdrachtgever op dezelfde wijze, waarna de definitieve overeenkomst automatisch naar alle partijen wordt verzonden.

Verkopen en verhuren was nog nooit zo goed geregeld!

Contact
×