image

Het bestemmingsplan: een niet te missen aspect van bedrijfsvestiging

Door Bas Kreulen

Als ondernemer wil je natuurlijk de perfecte locatie vinden om je bedrijf te vestigen. Maar wist je dat het bestemmingsplan van een gebied bepaalt waar welke functies mogen plaatsvinden? Het is dus belangrijk om het bestemmingsplan te controleren voordat je een locatie kiest.

Een bestemmingsplan is een plan dat aangeeft welke activiteiten waar mogen plaatsvinden. Dit plan wordt opgesteld door de gemeente en is bindend voor alle inwoners en bedrijven in het betreffende gebied. Het bestemmingsplan regelt bijvoorbeeld waar bedrijven zich mogen vestigen en wat voor soort activiteiten zij mogen uitvoeren.

Het is dus van groot belang om het bestemmingsplan van een gebied te controleren voordat je besluit om je bedrijf daar te vestigen. Op die manier voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en je investeringen in het gedrang komen.

Maar hoe doe je dat? Dit doe je via de website van ruimtelijkeplannen.nl. Hier kun je het bestemmingsplan van de gewenste locatie opzoeken en bekijken welke activiteiten wel en niet zijn toegestaan. Zo kun je dus controleren of het mogelijk is om je bedrijf op die locatie te vestigen en welke regels en voorschriften er gelden.

Bij het kiezen van de juiste locatie voor je bedrijf spelen nog meer factoren een rol dan alleen het bestemmingsplan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de bereikbaarheid van de locatie en de parkeermogelijkheden voor klanten en medewerkers. Ook de concurrentie in de buurt kan een belangrijke rol spelen.

Kortom, nee je kunt niet zomaar je bedrijf vestigen in ieder pand zonder rekening te houden met de regels en voorschriften. Zorg daarom dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing maakt over de locatie van je bedrijf. En vergeet niet, een goede bedrijfsmakelaar kan je hierbij helpen!

Contact
×