image

Aankopen met JIP in business!

Door Diederik van Petegem

Bij het verhuren of verkopen van je bedrijfspand kan een makelaar je ondersteunen en advies geven. Bij JIP in business kunnen we jou ook helpen met het aankopen of aanhuren. In deze blog leggen we uit wat de verschillende mogelijkheden zijn!

Op zoek naar huisvesting voor je bedrijf? Of naar een interessante belegging? Wij rekenen mee en adviseren bij het maken van de juiste keuze.

Aan de hand van een kennismakingsgesprek maakt de bedrijfsmakelaar een zoekopdracht. Vanuit deze zoekopdracht zal de bedrijfsmakelaar berekeningen maken om te kijken of de aankoop van dit pand rendabel is. Mocht dit het geval zijn gaat de bedrijfsmakelaar met jou mee naar de bezichtigingen om te onderzoeken of het technisch in de juiste staat is. Wanneer alle punten in dit proces kloppen zal de bedrijfsmakelaar met jouw toestemming gaan onderhandelen.

Juridisch

Wanneer de deal gemaakt is komen de moeilijkere punten, de juridische aspecten. Een NVM-makelaar heeft de volledige kennis van koop- en huurovereenkomsten waardoor je niet bang hoeft te zijn voor onderliggende regels.

Verschillende mogelijkheden.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het niet goed voelt om een bepaald pand aan te kopen. Het kan dan ook verstandig zijn om verder te gaan zoeken. Een bedrijfsmakelaar kijkt verder dan alleen op Funda. Via zijn netwerk of andere bronnen kunnen er soms buitenkansjes voorbij komen.

Vanaf wanneer heb je een deal?

Wanneer een deal toch niet helemaal goed voelt moet je bij bedrijfspanden goed opletten. Het kan zomaar zijn dat je niet meer van deze deal af kan komen. Dit komt doordat je als zakelijke klant geen bedenktijd hebt. Stel je gaat akkoord met een huurvoorstel dan kan het zomaar zo zijn dat je akkoord bent gegaan met de gehele deal. Om vervelende momenten te voorkomen is het dus handig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen!

Op zoek naar een aankoop- of aanhuurmakelaar? Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Contact
×