Deze website maakt gebruik van cookies.
of meer informatie
JIP!

Fijne feestdagen en een fantastisch 2023!

Door JIP makelaars

WAUW, Wat een jaar!

JIP team met kerstmutsen

Dit was natuurlijk het eerste jaar waarin we weer vrij konden bewegen en ons werk konden doen zonder beperkingen, dat was heel erg fijn. Maar het was vooral het jaar waarin we de woningmarkt enorm hebben zien veranderen: van oververhitting in het eerste half jaar naar meer rust en stabiliteit in de tweede helft van het jaar.

Hoge prijzen, een enorme vraag, maar tegelijkertijd een beperkt aanbod van huizen zorgde voor een oververhitte en hectische woningmarkt. Dit betekende lange bezichtigingsdagen draaien om maar zoveel mogelijk geïnteresseerden de kans te geven om te komen bezichtigen. Hierbij hebben we veel enthousiaste en strijdvaardige kijkers mogen ontmoeten. Helaas troffen we ook steeds vaker kijkers bij wie, heel begrijpelijk, de moed in de schoenen was gezakt.

Wij zijn er trots op dat het ons gelukt is om vast te houden aan wat wij zo belangrijk vinden: persoonlijke aandacht. Zowel voor onze verkopers en aankoopklanten, als ook voor de kijkers. We hebben zoveel mogelijk mensen de kans gegeven om een huis te bezichtigen, waarbij we iedere kijker altijd een persoonlijke bezichtiging hebben gegeven met dezelfde passie, energie en aandacht. Dat dit niet vanzelfsprekend was, weet onze makelaar Tjedde: “Ik herinner me diverse kijkers die het zo’n leuke bezichtiging vonden, echt een verademing dat wij nog oprechte aandacht en interesse toonden. Dat vonden ze zo bijzonder in deze oververhitte markt, want ze waren na vele bezichtigingen wel anders gewend. Hoewel dit natuurlijk een groot compliment is voor onze werkwijze, was ik telkens weer verbaasd om dit soort geluiden te horen. Wij vinden dit zo vanzelfsprekend als je een huis koopt. Ondanks dat dit een serieus proces is, kost het weinig moeite om het voor iedereen zoveel leuker te maken door te zorgen voor een persoonlijke klik en door elkaar tijd en ruimte te gunnen.”

In het laatste halfjaar is de woningmarkt wat gestabiliseerd: er is meer aanbod, meer gelegenheid om te kijken en de prijsstijgingen vlakken af. Wat verwachten wij van de woningmarkt in 2023? Dat is lastig te voorspellen, aangezien 2022 ons wel geleerd heeft dat veranderingen soms snel en onverwacht kunnen komen. We zien in ieder geval dat de afkoeling van de woningmarkt lijkt door te zetten en dit zorgt voor nieuwe kansen én uitdagingen. Natuurlijk voor starters en iedereen met veranderende woonwensen of concrete verhuisplannen. Maar ook voor ons als makelaar, want ons onderscheidend vermogen: Jong, Innovatief en Persoonlijk, wordt beter zichtbaar.

We bedanken natuurlijk onze klanten, kopers, kijkers, zoekers en andere relaties waarmee we dit jaar samen mochten beleven. Bedankt voor de leuke samenwerking en het vertrouwen, we vonden het fijn jullie makelaar te mogen zijn. Ook in het nieuwe jaar staan we klaar om zoveel mogelijk (woon)wensen in vervulling te laten gaan. We wensen iedereen hele gezellige kerstdagen en een mooi nieuwjaar. Hopelijk tot ziens in 2023, want met JIP is het leuker! 😉

Artikel delen

Blog & Vlog

Bij JIP makelaars delen we graag onze verhalen, kennis en ontwikkelingen met jou.
Daarom schrijven wij blogs en maken we vlogs.

JIP! Door JIP makelaars

Prinsjesdag 2023: Wat betekent het voor jou?


De derde dinsdag van september is traditiegetrouw de dag waarop…

Lees verder..
JIP! Door JIP makelaars

NVM Open Huizen Dag: waarom jij als verkoper mee moet doen


Twee keer per jaar organiseert de NVM de NVM Open…

Lees verder..
×